Mano nuotrauka
Vardas:
Vietovė: Vilnius, Lietuva, Lithuania

2008-04-08

Lk 18, 17

Iš tiesų sakau jums: kas nepriima Dievo karalystės kaip kūdikis, neįeis į ją!

Žinote ką? Važiavau troleibusu šiandien ir staiga supratau, kad mes paskaitę šią eilutę dažniausiai minime vaiką, ta prasme priemame kūdikį kaip vaiko, jau protaujančio žmogučio atvaizdą savo pasamonėj. Nes dažniausiai po šio pasakymo girdimi atsiliepimai: nu jo, nes vaikas greit atleidžia ir pan... o aš staiga pagalvojau apie tą bejėgį kūdikį ir pamaniau, kad norint įeiti į Dievo karalystę, reikia kuo daugiau atsipalaiduoti. Priimti kaip kūdikiui...o kaip kūdikis gali priimti Dievo karalystę...? neišmastydamas, neįsitemdamas, atsipalaiduodamas, atsiduodamas, net gi ne jis ją priima, tiesiog juo pasirupinama; atsiduoti Dievui pasirūpinti. Nieko nereikia daryti, nes jis nieko ir nedaro, tik priiema arba nepriema tą ką jam duodi, duok pieno - džiaugsis, duok sūraus išspjaus, jokios veidmainystės, arba taip, arba ne. Jokios filosofijos, arba gera arba bloga. jokiu išvedžiojimu, ane?
daug minčių pamąstymui...

4 Komentarai (-ų):

Blogger + simonas rašė...

geri pastebėjimai. aišku, reikia klausytis ir pašaukimo, bet santykiuose Dievas visuomet laukia savo vaikų, kurie džiaugiasi jo artumu ir klausosi, bendrauja, žaidžia kartu.

09 balandžio, 2008 11:26  
Blogger R. A. rašė...

Jo, čia geras pastebėjimas. Ir man vis atrodė, kad Jėzus tik apie vaikus, bet šitoj vietoj tikrai apie kūdikius. O kūdikių esmėje ir yra bejėgiškumas pasirūpinti savimi ir visiška priklausomybė nuo kitų rūpesčio jais.

09 balandžio, 2008 15:17  
Blogger Ridas Tamulis rašė...

Mintys labai įžvalgios, bet Tamstai la-abai reiktų susirūpinti dėl savo rašybos lietuvių kalba.

22 balandžio, 2008 21:29  
Blogger Kristina rašė...

Labai fainas pastebejimas, Arni. As kaip tik dabar to mokausi - atsipalaiduoti ir leisti Dievui rupintis tuo, kuo tik Jis pasirupinti gali:) Kudikiai jega!:)
Ridai, o tu nepagalvojai, kad Arnoldas speceliai taip raso? Po prikolu:)

21 rugsėjo, 2008 23:44  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis